W projekcie biorą udział uczniowie klasy 1 i 2.
![](https://mlkn4ig9yrcz.i.optimole.com/w:1024/h:768/q:mauto/f:best/https://butterfly.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/420135237_776233974521938_8637235890538366684_n.jpg)
![](https://mlkn4ig9yrcz.i.optimole.com/w:1024/h:768/q:mauto/f:best/https://butterfly.edu.pl/wp-content/uploads/2024/01/420233988_776234017855267_8179663840001135625_n.jpg)
Głównym celem projektu jest zatem wykształcenie u dzieci postaw prozdrowotnych poprzez uczenie zasad zdrowego odżywiania oraz przekazywanie wiedzy na temat produktów służących zdrowiu i produktów dla zdrowia szkodliwych.
Ważnym celem jest również uświadomienie związku pomiędzy żywieniem, a występowaniem wielu chorób i dolegliwości oraz podkreślenie roli codziennej aktywności fizycznej w profilaktyce zdrowotnej.